Bookmark and Share
 

Doe mee vrijwilligerswerk...

 
  • Natuurpunt Westerlo is op zoek naar mensen die ons kunnen helpen met onze activiteiten, met ons tijdschrift, en met onze werking. Natuurpunt Westerlo biedt je daarvoor: ... een gezellige vrije tijdsbesteding ... samenwerken met andere vrijwilligers ... maar ook met professionele ondersteuning door Natuurpunt medewerkers ... een leerrijke vrije tijdsbesteding ... al doende verwerf je meer inzicht en vaardigheden in natuurbeheer en doe je met kennis omtrent natuur, milieu en landschap in je buurt! Je kan bijvoorbeeld deelnemen aan werkdagen in onze natuurgebieden (werken met een hooivork, rakel, ... of kettingzaag?)

  • We hebben nog vele handen nodig om hooilanden te maaien en hooien, bos te beheren, wandelpaden open te houden, te maaien met de traktor, hooi af te voeren, peilbuizen te meten, ... Misschien ben je wel bedreven in het onderhoud van machines!? We hebben ook vaca(na)turen in het bestuur. Ben je bedreven in activiteiten plannen, organiseren, omgaan met mensen, ... of werk je liever rond visie van het beheer van natuurgebieden, ... of wil je liever meewerken aan de redactie van dit tijdschrift, ben je bedreven in teksten schrijven, verslagen maken, mee te werken aan de website, beheren van het archief, de inventarissen en gegevens, aarzel dan niet om met ons contact te nemen!

  • Wil je graag wandelingen gidsen, mensen iets bijbrengen over natuur en landschap in Westerlo? Dan kunnen we je zeker gebruiken in ons team om via natuureducatie en natuurbeleving mensen en kinderen te laten kennismaken met het belang en de noodzaak van natuur! Of heb je misschien meer interesse en kennis voor wat er kruipt, vliegt, groeit en bloeit? Dan kan je je via natuurstudie ontplooien, en op die manier tegelijk bijdragen aan inventaristiegegevens van fauna en flora, nodig voor monitoring en opvolging van natuurgebieden! Of wil je ons soms helpen met onze activiteiten als pinten tappen en eten serveren tijdens ons jaarlijks Dubbellooffeest, of gewoon "helpen", of ben je goed in leden werven? Bepaal je eigen ritme om dit te doen, maar laat ons in elk geval je bereidheid weten!

  • Iedereen is welkom!
 
 
 
   
  Natuurpunt Westerlo Site by Jan Vervoort